Reanimatiecursus gericht op baby's en kinderen met AED


PBLS-training:De reanimatiecursus van HartPuls die specifiek gericht is op kinderen wordt ook wel PBLS (Paediatric Basis Life Support) genoemd. Kinderen zijn meestal onder toezicht van ouders of pedagogisch medewerkers van een KDV. Pedagogisch medewerkers zijn verplicht om een PBLS cursus te volgen. Ouders zijn dit niet. Terwijl zij een grote kans hebben om geconfronteerd te worden met een kind in een levensbedreigende situatie. Een hartstilstand bij een baby of kind is vaak het gevolg van problemen met de ademhaling; bijvoorbeeld als gevolg van een verslikking of verdrinking.

Doel:Het doel van deze PBLS reanimatiecursus van HartPuls is dat wij u; pedagogisch medewerkers, docenten of ouders, leren hoe u een baby en kind met een hartstilstand herkent en dat u de specifieke vaardigheden voor het reanimeren van baby's en kinderen kan toepassen. We behandelen de theorie en trainen de vaardigheden van de borstcompressies en de beademingen. Het toepassen van een AED wordt daarbij meegenomen. Tevens zal het opheffen van een verslikking en verstikking bij een baby en kind behandeld worden. 

Duur:3 uur

Instructeur:De reanimatiecursussen worden bij HartPuls gegeven door NRR en ERC gecertificeerde instructeurs. 

Certificaat:Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van HartPuls. Een certificaat van de NRR en ERC is in overleg mogelijk.

Kosten:De kosten voor deze reanimatiecursus zijn € 62,50 p.p.

Vergoeding:Sommige zorgverzekeraars geven voor een reanimatiecursus een vergoeding in het aanvullende pakket.