Referentie

 • Gastdocent voor het vak; eerste hulp en reanimatie als onderdeel van "Health and Sports". 
  • Montessori College Twente OSG te Hengelo
  • Eerstejaars leerlingen van de wereldklas

“… Ik vond het heel leuk en leerzaam wat Carolien deed in de les zowel de theorie als de praktijk. Het was leuk dat ze ook leerde hoe je moest handelen bij een hondenbeet en glas in je hand…”

“… Ik vond het super interessant…”

“… Ik vond het ook heel leuk om te zien hoe je moest reanimeren…”

 “… Ik vond het goed wat Carolien liet zien en deed met het reanimeren. Ik vond het ook interessant hoe je glas uit je hand moest halen en hoe je bijv. een hondenbeet verzorgt…”

 “… Ik vond het reanimeren wel leuk ook met dat ezelsbruggetje..”


                                                                       


 • Symposium over eerste hulp aan kinderen "Wat als een pleister niet voldoende is?"
  • Kinderopvang De Bonte Koe te Losser
  • Monique Loos 

"Een heel leerzaam en waardevol symposium, een aanrader voor elke ouder. Carolien vertelt het op een hele fijne manier, waardoor je aandacht ook echt wordt gewekt. Alle ouders bij ons waren ethousiast en de reanimatietraining die daarna volgde zat ook binnen no time vol. Bedankt Carolien, wij zijn erg tevreden!" 

                                                                              


 • Symposium over eerste hulp aan kinderen "Wat als een pleister niet voldoende is?"
  • Kinderdagverblijf Woepelie te Zenderen
  • Oudercommisie Woepelie

"Ondanks dat veel ouders al als professional in de zorg werkzaam waren, was het een leerzame en zeer informatieve avond! Carolien maakte gebruik van de al aanwezige kennis en droeg op een prettige en duidelijke manier haar kennis over. Belangrijke informatie, dus aan te raden voor iedere ouder/verzorger!" 


                                                                                            


                                                                       

 • Symposium over eerste hulp aan kinderen "Wat als een pleister niet voldoende is?"
  • SKE; Stichting Kinderopvang te Enschede: Locatie KC Boekelo, KC Helmerhoek, Eigenwijs en Picollo.
  • Pedagogisch medewerkers; Nienke en Melanie 

"Een hele leerzame en vooral interactie avond. Onze ouders reageerden erg positief, ze hebben er veel van geleerd. De avond werd op een goede manier gebracht, hierdoor hield je zeker je aandacht erbij! Al met al een geslaagde avond, met nog een reanimatietraining in het vooruitzicht waarbij nu al een goede opkomst is!"


                                                                                             


 • Symposium over eerste hulp aan kinderen "Wat als een pleister niet voldoende is?"
  • Kinderdagverblijf Kiekeboe te Oldenzaal  
  • Voorzitter Oudercommissie Kiekeboe Speelboom; L. van Driel

"Donderdag heeft Carolien van der Bend bij ons Kinderdagverblijf Kiekeboe een symposium gegeven over eerste hulp bij ongelukken. Dit was zeer interessant en leerzaam om te volgen.          Carolien vertelt zeer helder over de onderwerpen en is prettig om naar te luisteren. Ook speelt zij goed in op alle vragen die vanuit de zaal opkomen. 

Ik kan iedereen aanraden dit symposium te volgen. Best veel dingen denk je al te weten, maar het er even over hebben helpt zeer zeker in je "doen" na die tijd. Een simpel voorbeeld is het reinigen van een schaafwond. Wat moet je precies doen? 

Het was een erg leuke en leerzame avond. Carolien nogmaals bedankt voor de heldere uitleg."                

 

                                                                                        

 


 • BLS; reanimatiecursus gericht op volwassenen met AED    
  • Zorggroep Sint Maarten locatie Oldenhove te Losser en Gereia te Oldenzaal
  • Hans Nijland; Manager dagvoorzieningen

  "Het personeel van de dagvoorzieningen Losser en Oldenzaal van Zorggroep Sint Maarten hebben zelf aangegeven een jaarlijkse reanimatietraining te willen volgen. Een paar jaar geleden zijn we daarmee gestart. Dit jaar zijn we voor het eerst bij Carolien terecht gekomen.

  De reanimatietraining werd na werktijd bij de dagbehandelingsruimte in Gereia en Oldenhove gegeven. Voor ons prettig dat dit kon in een voor haar en voor ons geschikte ruimte. De reanimatie-training was opgesplitst in 2 groepen en op twee dagen, geheel op ons verzoek. Een korte herhalingsoefening en een uitgebreide informatie en instructie volgde. Beiden zijn door ons goed ontvangen.

  De collega’s hadden met name veel baat bij de uitgebreide instructie. Dit gaf meer inhoud aan de oefening op zich en een nuttige en heldere verdieping van de theorie. De apparatuur en hulpmiddelen waren prima in orde.

  De wijze waarop Carolien het heeft gebracht werd erg plezierig, ongedwongen en prettig ontvangen. Belangrijk was dat zij ook in kon gaan op onze eisen zowel qua planning als financieel. Al met al een tevreden ervaring."  

 •                                                                                                                • Symposium over eerste hulp aan kinderen "Wat als een pleister niet voldoende is?"
  • KDV & BSO Smallsteps locatie Serpentine te Hengelo  
  • Oudercommissie KDV en BSO

"Carolien heeft bij ons kinderopvangcentrum het symposium "Wat als een pleister niet voldoende is?" prima verzorgd. De bijna 40 aanwezigen vonden het een erg leerzame en waardevolle avond! Ze legde alles goed en rustig uit en er was veel ruimte voor vragen en interactie. Voor de vervolgtraining kinderreanimatie was ook veel belangstelling. Bij deze training ging Carolien in kleinere groepen dieper in op de reanimatietechniek en konden ouders ook zelf oefenen. Eigenlijk een must voor iedere ouder of verzorger!"  

                                                                                                        

 • Symposium over eerste hulp aan kinderen "Wat als een pleister niet voldoende is?"
  • KDV Duimelot & BSO Hand in Hand te Zenderen 
  • Jeanine Mulder-van den Heuvel

"Binnen onze kinderopvangorganisatie, Duimelot Zenderen, lag de wens voor een interactieve EHBO avond voor "onze" ouders. Carolien had aangegeven deze graag voor ons te willen verzorgen. De opkomst bestond uit een groep van 23 ouders. Na een heldere introductie waarin zichzelf had voorgesteld, met haar medische achtergrond en het verloop van de avond aan ons voorlegde, zijn we in groepje verdeeld waarbij we gezamenlijk met veel voorkomende EHBO scenario's aan de slag konden gaan. Aansluitend werden de verschillende onderdelen behandeld en werd besproken wat een ieder zou doen en kregen we aanvullende informatie. Ik vond het een super avond waarin veel medische kennis werd gedeeld op een hele toegankelijke en rustige manier. Wij kijken terug op een leerzame en waardevolle avond waarin we ons weer bewust zijn geworden van alle mogelijke gevaren en hoe we deze zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Daarnaast weten we nu hoe we op een rustige en adequate manier kunnen handelen, mocht er toch wat gebeuren. Carolien bedankt."